Administrație

Doi primari și un viceprimar din Timiș, la un pas să-și piardă mandatele

Primarul orașului Recaș din județul Timiș, Pavel Teodor, a fost declarat în conflict de interese. Potrivit Agenției Naționale pentru Integritate, "în exercitarea mandatului de primar (2016 - 2020) a semnat un contract de închiriere teren, precum și documente ce au stat la baza încheierii acestui contract, în baza căruia SC Belis Construct SRL, societate al cărui asociat unic și administrator era soția sa, a închiriat fară licitație publică de la Primăria Orașului Recaș un teren în suprafață de 150 mp".

Și viceprimarul din Recaș are probleme. ANI l-a declarat incompatibil pe Constantin Caracea. "În perioada 14 aprilie – 09 iunie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Recaș, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și ale art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003", arată un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

În conflict de interese administrativ a fost găsit și primarul din Bucovăț, Tiberiu Ionel Jivan. "În perioada exercitării mandatului de primar (2012 – 2016) a emis 3 acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său, în cuantum de 8.121 lei", arată ANI.

Cei trei pot contesta deciziile Agenției Naționale de Integritate. Dacă vor pierde procesele, nu vor mai putea ocupa funcții publice timp de trei ani. (A.A.)


 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: