Politică

Dragnea scapă de revocare. "Este ora 11.30, suspend ședința". update: Revocarea, votată

Circ în toată regula miercuri la Camera Deputaților, după ce liberala Raluca Turcan a cerut să se supună la vot revocarea președintelui Liviu Dragnea și vicepreședintelui Florin Iordache. Acesta din urmă, în calitate de președinte de ședință, a refuzat să supună la vot propunerile. Pesediștii spun că ordinea de zi nu poate fi modificată decât de Biroul Permanent sau cu acordul tuturor liderilor de grup. Mai mult, propunerea de revocare nu ar putea să vină decât de la grupul care i-a propus pe cei doi, adică de la PSD.

Parlamentarii opoziției au cerut la microfon prelungirea programului și au început să numere voturile, moment în care Florin Iordache a suspendat ședința, pe motiv că era ora 11.30. Iordache a refuzat să plece de pe scaunul de președinte de ședință, pentru ca nu cumva să se așeze altcineva.

Din cei 144 de deputați PSD, doar 104 erau prezenți în plenul Camerei. Liberalii au anunțat că vor intra în grevă parlamentară dacă solicitarea lor nu va fi supusă la vot.

update, ora 12.00: Ședința de plen a fost reluată. Raluca Turcan solicită din nou punerea pe ordinea de zi revocarea lui Liviu Dragnea și a lui Florin Iordache. De asemenea, a propus și schimbarea procedurii de vot: înlocuirea votului electronic cu votul prin ridicare de mâini.

update, ora 12.10: Vicepreședintele Camerei Deputaților, Marilen Pirtea, a supus la vot revocarea celor doi prin vot. Liderii opoziției susțin că Liviu Dragnea și Florin Iordache sunt revocați la această oră.

Revenim cu detalii.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: