Economie

Europa cere plan de acţiune pentru industria oţelului

Europarlamentarul Dan Nica, şeful delegaţiei române în grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), a solicitat, în plenul Parlamentului European (PE), luarea unor măsuri urgente pentru protejarea industriei oţelului, care nu a primit finanţare şi care este ameninţată de importurile din ţările din afara Uniunii Europene.

"Una dintre promisiunile care au rămas neîndeplinite în cadrul Pactului Verde o reprezintă sprijinul pentru industria europeană a oţelului, care să producă oţel curat, cu emisii reduse de bioxid de carbon. În locul acestor măsuri, pe care cu toţii le aşteptam, am constatat că, pe lângă lipsa de finanţare pentru această industrie a oţelului, care era cea mai afectată - am avut o scădere de 40 de milioane de tone, anul trecut, în Uniunea Europeană - am constatat o creştere a importurilor din ţări care nu sunt membre ale Uniunii Europene şi care produc emisii mari de bioxid de carbon. Deci, s-a distrus o mare parte a unei industrii care funcţiona bine, au crescut emisiile de bioxid de carbon şi, acest lucru, pe fondul unei lipse de acţiune din partea Comisiei Europene", a declarat Dan Nica, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de filiala PSD Galaţi.

Europarlamentarul Dan Nica a mai declarat, în plenul Parlamentului European, că săptămâna trecută a trimis o scrisoare, împreună cu ceilalţi colegi din grupul S&D, Comisiei Europene, prin care a cerut un plan de acţiune concret pentru protejarea acestei ramuri siderurgice.

"Săptămâna trecută am trimis o scrisoare, împreună cu ceilalţi colegi din grupul S&D, Comisiei Europene, cerând un plan de acţiune concret: bani, măsuri care să poată să ajute la decarbonizarea industriei oţelului şi, în acelaşi timp, măsuri ca să reducem sau să eliminăm aceste importuri din ţări care nu sunt membre ale Uniunii Europene şi care au emisii mari de bioxid de carbon. Să ştiţi că niciun comisar nu va primi aprobarea Parlamentului European, în viitorul mandat, dacă nu vine cu acest plan de acţiune pentru industria oţelului", a mai susţinut Dan Nica în plenul Parlamentului European. 

Vizualizări: 44

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: