Eveniment

Federații din învățământul superior, solidare cu greviștii

Federația Națională Sindicală - “GAUDEAMUS” din învățământ superior și Federația Sindicală Hermes din învățământ superior și cercetare științifică s-au declarat solidare cu greviștii din învățământul preuniversitar.

Cele două federații își afirmă susținerea necondiționată pentru greva personalului din învățământul preuniversitar.

„De 33 de ani subfinanțarea învățământului românesc precum și nesfârșitele ”reforme” au chinuit nu doar procesul de învățământ în sine, ci și pe toți cei implicați - elevi, studenți, personal angajat, părinți, angajatori beneficiari ai forței de muncă etc.

Revendicările de astăzi ale profesorilor din stradă sunt temeinice, de bun simț și arată ce înseamnă ca învățământul să constituie o prioritate națională.

Atacurile împotriva greviștilor orchestrate de arcul guvernamental, perpetuate sub diverse forme de ”influenceri” și reprezentanți ai asociațiilor de părinți au culminat cu declarațiile false ale președintelui Iohannis privind satisfacerea tuturor revendicărilor acestora. Furia guvernanților este în creștere, deoarece greva din învățământ aduce în prim plan o problemă socială fundamentală - viitorul copiilor noștri și implicit, al țării. Felicităm elevii pentru solidaritatea de care au dat dovadă, înțelegând că solicitările sindicaliștilor reprezintă un prim pas, obligatoriu, îndreptat spre salvarea sistemului de învățământ.

Pe cale de consecinţă, reafirmăm sprijinul nostru cu privire la cauza personalului din învățământ, care ne afectează pe toți în egală măsură. Interesul comun al elevilor, al studenților este de a beneficia de un sistem performant de învățământ, menit să-i pregătească pentru responsabilitățile vieții de adult. Interesul nostru, al societății, nu este de a avea medii încheiate în școli, cu orice preț, accentuând umilirea profesorilor, doar pentru a arunca în câmpul muncii adulți nepregătiți, vulnerabili, continuând să perpetueze decăderea intelectuală și profesională a societății, spre satisfacția clasei politice și a grupărilor de putere ilegitime, care controlează sistemul politic și economic.

Considerăm ca principali vinovați ai distrugerii învățământului preuniversitar o mare parte din responsabilii ministerului tutelar, demnitarii și persoanele cu funcții de conducere, din personalul din inspectoratele școlare - structuri politizate, lipsite de integritate și profesionalism.

Percepem greva din învățământ drept o mișcare socială de o amploare neașteptată, prin marea susținere pe care o are în rândul populației, conștientă de importanța și dificultatea actului didactic. Suntem recunoscători greviștilor pentru sacrificiul lor, un bulgăre care se rostogolește, adunând nemulțumirile acumulate ca reacție la disprețul continuu al clasei politice față oameni, de lege, de pacte și protocoale, de promisiuni electorale și programe de guvernare”, transmit cele două federații.

Vizualizări: 42

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: