Justiție

Fiul lui Andrei Pleşu a fost reținut

Fiul lui Andrei Pleşu, Mihai Pleşu, implicat într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut. În urma percheziţiilor care au avut loc atât la locuinţa sa, cât şi la alte adrese din Bucureşti şi din Iaşi, Pleşu a fost dus pentru audieri la DIICOT Iaşi. Iubita sa, care fusese şi ea ridicată pentru audieri, a fost lăsată în libertate, cei doi având împreună un copil mic.

Conform avocatei sale, Sandra Grădinaru, llui Mihai Pleşu i s-ar fi făcut rău în timpul audierlor şi ar fi solicitat o ambulanţă, însă cererea sa a fost respinsă.

"Deşi a invocat probleme medicale grave, existente de 5 ani de zile, şi aici mă refer la două infarturi miocardice, stenoză şi un stent pe o arteră coronară, acesta nu a fost lăsat până la ora 22.30 să se întindă măcar şi nici n-a mâncat absolut nimic de la 6.30 dimineaţa", a declarat avocata, conform observator.tv.

Avocata mai spune că, vineri seară, lui Mihai Pleşu i s-au luat probe de sânge, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, fără să fie consultat înainte, de un cardiolog.

Principalul suspect în dosarul de trafic de droguri în care este implicat Mihai Pleşu este un cetăţean britanic care, în activitatea infracţională, a fost ajutat de concubina sa româncă, au anunţat, vineri, procurorii DIICOT. Britanicul aproviziona mai mulţi dealeri, iar drogurile erau vândute, în principal, la petreceri. Potrivit unor surse din anchetă, Mihai Pleşu ar avea o cultură indoor de cannabis, în Bucureşti.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: