Comunitate

Fratele exorcistului de la Tanacu a devenit preot

Fratele lui Daniel Corogeanu, preotul condamnat pentru exorcism, a devenit și el preot, într-un sat din Vaslui. Slujba de hirotonisire a fost ținută chiar de episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie. Cătălin Corogeanu este preot misionar, fără salariu.

Zeci de localnici au fost la slujbă. Daniel Corogeanu nu a participat la hirotonisirea fratelui său, deși este liber de câțiva ani. Acesta s-a izolat de lume și evită aparițiile publice. Daniel Corogeanu a fost primul preot condamnat pentru exorcizare, după ce în iunie 2005 o măicuţă  de 23 ani a murit în timpul unui ritual de exorcizare. Tânăra crescuse într-un orfelinat din Bârlad, iar o perioadă lucrase în Germania, ca menajeră. La întoarcerea în ţară, în 2005, Irina a mers la mănăstirea din Tanacu, pentru a-şi vizita o fosta colegă de orfelinat. Aceasta a reuşit să o convingă să socotită de preotul Corogeanu ca „demonizare“. A fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a fost diagnosticată „schizofrenie dezorganizată“. 

Psihiatrii i-au prescris un tratament cu sedative, iar măicuţa a revenit la mânăstire, dar a făcut o nouă criză. Preotul şi patru măicuțe, printre care şi stareța mănăstirii, au închis-o într-o chilie pe Irina, au legat-o de o cruce de lemn şi i-au pus un căluş în gură, făcut dintr-un prosop. După trei zile, timp în care nu a primit mâncare sau apă, Irina a murit. 

În februarie 2007, preotul Daniel Corogeanu a fost condamnat de Tribunalul din Vaslui la 14 ani de închisoare, iar cele patru măicuţe au primit pedepse cuprinse între 5 şi 8 ani. Curtea Alba Iulia a redus pedepsele, cu toții fiind acum în libertate. Subiectul a devenit scenariu de film.

Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: