Social-media

Grigore Cartianu: Îmi vine să urlu de furie

Jurnalistul Grigore Cartianu a prezentat pe pagina de socializare povestea unei tinere din România, absolventă a trei facultăți, care a decis să plece din țară:

"Cătălina Pavel a absolvit trei facultăți: Dreptul și Literatura Universală la Iași, Literatura la București. S-a specializat în literaturi orientale, cu accent pe hindu. A călătorit și a studiat doi ani în India, Nepal, Sri Lanka și Iran.

Cu acest palmares impresionant la 27 de ani, Cătălina vrea să părăsească România. Definitiv. Țara asta i-a oferit prea multe dezamăgiri. Deși a urmat trei facultăți de prestigiu, e inteligentă, puternică și educată, fata din Bacău nu are acces la funcții publice. E drept, are un defect: nu e țoapă de partid.

Pe 10 august, Cătălina a fost gazată în Piața Victoriei. După ora 23.10, la evacuarea în forță a Pieței, și-a văzut moartea cu ochii. Niște brute bine plătite hăituiau o tânără cultivată, care propovăduia non-violența.

În curând, va pleca și Cătălina, lăsând în urmă o țară de brute decerebrate și un popor care nu-și găsește busola.

P. S. - Cătălina Pavel mi-a fost invitată, aseară, la "Cronica de noapte", pe Nașul TV. M-au impresionat pregătirea, gândirea și caracterul ei. Îmi vine să urlu de furie că asemenea tineri sunt nevoiți să aleagă alte zări. Ei rămân cu o rană în suflet, noi rămânem amputați pe viață".

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: