Comunitate

I-au pus mâna la loc. Operația a durat zece ore!

Un bărbat care săptămâna trecută a suferit un accident de muncă în urma căruia a avut mâna dreaptă amputată în zona oaselor metacarpiene a fost supus unei intervenţii de replantare a mâinii, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Operaţia a durat 10 ore, iar la trei zile de la intervenţie medicii anunţă că fost încheiată cu succes, iar pacientul are o evoluţie favorabilă.

 
Potrivit unui comunicat dat publicităţii luni de Spitalul, Judeţean Târgu Mureş, pacientul, un bărbat în vârstă de 33 de ani din judeţul Sibiu, a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană, în ziua de 29 septembrie, în jurul orei 13:00. El a fost dus cu elicopter SMURD la unitatea sanitară din Târgu Mureş, unde a ajuns în jurul orei 15:00, iar jumătate de oră mai târziu era în sala de operaţii. 


„Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantarea segmentului amputat. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic şi respirator şi cu evoluţie locală favorabilă. Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie plastică, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Conf. Dr. Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Nyiri Emese, medic primar ATI, Dr. Laurenţiu Sabou şi Dr. Balint Orsolya, medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă”, au transmis oficialii spitalului din Târgu Mureş.


Aceştia precizează că intervenţia de replantare a mâinii bărbatului a fost „doar începutul unui adevărat maraton de intervenţii desfăşurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă” de la spitalul Judeţean Târgu Mureş. În total, echipa medicală a intervenit la opt cazuri, între care cel al unui pacient cu traumatism produs prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputaţie police, adus din Braşov, plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi venit la spital din Mureş, accident casnic – arsură la nivelul feţei şi toracelui anterior, tot din Mureş. 

Vizualizări: 510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: