Justiție

In Galati si Prahova, judecatorii si-au suspendat activitatea

Judecatorii din cadrul Tribunalului Galati au decis, vineri, suspendarea activitatii instantei pana cand Guvernul va decide sa renunte la modalitatea de aplicare si calculare a sporului pentru conditii vatamatoare, precum si la eliminarea pensiei de serviciu. Decizie similara a fost si la Prahova.Potrivit Tribunalului Galati, Adunarea Generala a Judecatorilor Galati, convocata vineri a decis suspendarea activitatii instantei si solutionarea doar a cauzelor urgente.

Suspendarea intra in vigoare vineri si este valabila "pana la renuntarea publica de catre Guvern a modalitatii de aplicare si calculare a sporului pentru conditii periculoase sau vatamatoare, precum si cu privire la eliminarea pensiilor de serviciu, atat pentru judecatori, cat si pentru personalul auxiliar de specialitate".

Potrivit comunicatului transmis de Tribunalul Galati, Adunarea Generala a Judecatorilor Galati este de acord ca pensia in plata a personalului din justitie nu ar trebui sa fie mai mare decat salariul avut anterior pensionarii.

Totodata, judecatorii din Galati solicita CSM sa adopte o pozitie cu privire la masurile fiscale propuse in ultima perioada, urmand sa se dispuna convocarea tuturor Adunarilor Generale ale Judecatorilor ale instantelor din tara pentru adoptarea unei forme unitare de protest.

De asemenea, prin hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Prahova, s-a stabilit ca, incepand de vineri, activitatea de judecata sa fie suspendata "ca urmare a propunerilor legislative de natura sa afecteze independenta sistemului de justitie si pentru eliminarea imixtiunilor politice".
 
 

Curtea de Apel Bucuresti anunta, oficial, ca incepand de luni suspenda pe termen nedeterminat activitatea instantei in cazul in care Guvernul isi mentine intentia de a taia drepturile salariale ale magistratilor. Exceptie fac masurile preventive.

 
 

 
 
 

 

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: