Justiție

Încep protestele magistraților pentru păstrarea pensiilor speciale

Primele proteste ale magistraților din cauza eliminării pensiilor speciale sunt anunțate de către cei de la Curtea de Apel București, care au decis ca începând de luni să suspende activitatea instanței pe o durată nedeterminată.


Parchetul General anunță că va face "orice demers legal" pentru menținerea pensiilor speciale: Orice modificare încalcă independența magistraților.

Surse din cadrul Curții de Apel București au declarat, pentru Mediafax, că la Adunarea Generală întrunită vineri magistrații au votat în unanimitate să suspende activitatea instanței pe o durată nedeterminată.

Activitatea ar urma să fie oprită începând de luni, 23 decembrie. Camera Deputaților a amânat miercuri, pentru anul viitor, votul asupra proiectului PNL de abrogare a pensiilor speciale.

Proiectul PNL, care marți a primit avizul favorabil în Comisia de Muncă, propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare. Liberalii susțin menținerea pensiilor speciale doar pentru militari deși, inițial, aceștia au pledat și pentru păstrarea beneficiilor și pentru magistrați.

Vizualizări: 1,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: