Externe

Încă un război în Europa, tot în apropiere de România

Membri ai Forței Internaționale de Securitate (KFOR) conduse de NATO ar fi atacat luni sârbii care protestau în fața clădirii administrative din municipalitatea Zvecan, în provincia autonomă Kosovo-Metohija, notează ziarul Vecernje Novosti.

Pe de altă parte, autoritățile din Kosovo acuză organizațiile sârbești că au atacat forțele KFOR, poliția și jurnaliștii. Potrivit ziarului, sârbii protestau pașnic în fața clădirii administrative, care a fost ocupată de Poliția Specială din Pristina la 26 mai. KFOR a sosit luni în municipalitate. Publicația subliniază că ofițerii NATO le-au cerut oamenilor să se îndepărteze de clădire, după care vicepreședintele partidului Serbian List, Igor Simic, le-a cerut protestatarilor să se așeze pe jos cu mâinile ridicate pentru a arăta că sunt neînarmați și că protestul este pașnic. KFOR l-a târât apoi pe Simic în interiorul cordonului lor.

Mai mult de 30 de grenade paralizante și gaze lacrimogene au fost apoi aruncate în mulțime, relatează Vecernje Novosti. Doi sârbi au fost răniți în urma incidentului. Medicii îi tratează în prezent pe răniți. Publicația relatează că s-au auzit focuri de armă din partea poliției din Pristina, cel mai probabil gloanțe de cauciuc.

Vizualizări: 69

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: