Stil de viață

Incredibil cât de mulți români fac videochat

Tot mai mulți tineri care lucrează în industria videochatului ajung la psihiatru cu depresii, insomnii și psihoze.

Medicul specialist psihiatru Cozmin Mihai este de părere că în România, țara cu aproximativ 3.000 de studiouri de videochat și peste 100.000 de lucrători în domeniu, nu se vorbește suficient despre bolile psihice asociate cu această meserie.

Psihiatrul spune că este nevoie de o imagine cât mai clară a impactului psiho-emoțional în rândul celor care practică această meserie, după experiența cu mulți pacienți care au practicat videochat,

„Atunci când simptomatologia se cronicizează și le impactează viața personală, precum dispoziție depresivă, anxietate, insomnii, simptome psihotice, vin la cabinet. Intervin aceste sentimente de rușine, de vinovăție, apare ideația delirantă de urmărire, își imaginează că toți cei din jur cunosc ce fac și că le este foarte ușor să acceseze, dacă le știu nickname-ul, platformele și să găsească poze indecente, a explicat pentru adevarul.ro Cozmin Mihai, medic specialist psihiatru din Iași.

Pacienții care ajung la medic sunt persoane tinere, 18-25 de ani, din familii în care unul sau ambii părinți munceau în străinătate și din medii dezavantajate.

 

Medicul ieșean a relatat cazul unei paciente de 28 de ani care a fost model de videochat timp de patru ani.

„Totul a început pentru a-mi dovedi atât mie, cât și altor persoane că pot face mulți bani în România. După o perioadă lungă, devenisem un robot care zâmbea forțat și nu mai eram autentică cu nimeni. Îmi schimbasem modul de a interacționa chiar și cu persoanele din viața mea. Devenisem rece cu partenerul meu și materialistă pe toate aspectele vieții; ca și cum viața era doar despre bani”, a povestit tânăra.

„Am realizat faptul că nu vreau să-mi vând corpul pentru plăcerile altora, a unor necunoscuți. Mă uram pentru ce devenisem și pentru obiceiurile toxice pe care mi le formasem și nu mă mai recunoșteam”, a adăugat aceasta.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: