Stil de viață

Ingrediente simple care elimină moliile din casa ta 

Moliile adulte nu reprezintă o mare amenințare pentru casa ta, dar larvele lor „devorează” în mod obișnuit țesăturile, hainele, alimentele și alte bunuri de uz casnic. Există însă o mulțime de soluții simple la care să apelezi pentru a scăpa de dăunători și pentru a îi împiedica să se înmulțească. 

Cunoscute sub numele de fluturi de noapte sau de molii, aceste insecte sunt un dăunător care proliferează în unele obiecte de uz casnic din casa ta. Întâlnirea cu ele și cu larvele lor nu este deloc plăcută, așa că, toată lumea caută să scape de ele din casă. 

Moliile sunt insecte care s-au adaptat să trăiască în interior. Sunt lepidoptere mici care se hrănesc cu alimente, haine, cărți, hârtie și chiar cu mobilier din lemn.

Deși sunt foarte neplăcute și nimeni nu le dorește în casă, strivirea lor nu ar trebui să fie o opțiune. În natură, acestea sunt considerate a fi excelente reciclatoare de materie organică. Ele ajută la înmulțirea diferitelor specii de plante și sunt complet inofensive. Polenizează nenumărate plante și sunt hrană pentru alte animale, cum ar fi liliecii și păsările. 

Pentru a evita să mai ai probleme și să găsești cerealele infestate de molii sau mâncarea animalelor de companie contaminată cu larvele lor poţi apela la mai multe remedii naturiste. Folosește frunze de dafin care au un miros plăcut pentru oameni și, în același timp, sunt un repelent eficient pentru acestea și multe alte insecte. Pune câteva frunze în colțurile dulapurilor din bucătărie.

Aroma de scorțișoară este un alt miros pe care noi îl iubim, dar pe care moliile îl urăsc. Zdrobește câteva bețe de scorțișoară și amestecă-le cu apă într-o sticlă cu pulverizator. Stropește o dată sau de două ori pe săptămână în sertarele în care păstrezi făina, pastele și orezul.

Folosește o soluție de lavandă pentru că aceasta respinge și păianjenii, gândacii și țânțarii. Pune câteva crenguțe într-o sticlă cu apă distilată, lasă-le să își elibereze parfumul și pulverizează în colțurile și locurile întunecate din bucătărie și în jurul zonei în care mănâncă animalul tău de companie.

Vizualizări: 61

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: