Declarația zilei

Iohannis: Acesta este primul pas spre anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este dreptul constituţional al PSD să depună moţiune de cenzură, în momentul în care Guvernul îşi angajează asumarea răspunderii.

”În acelaşi timp, trebuie să fim conştienţi de faptul că acest Guvern minoritar este hotărât şi doreşte să se adopte legislaţie care este şi necesară şi oportună şi aşteptată de români şi eu sunt convins că se va evalua foarte bine riscul angajării răspunderii, dar faptul că PSD vrea să ameninţe cu moţiunea de cenzură nu sperie pe nimeni”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă este prilej de declanşare a alegerilor anticipate căderea Guvernului Orban, după o moţiune de cenzură, Iohannis a spus: ”Cu siguranţă şi asta este bine să înţeleagă toată lumea. Dacă printr-o angajare a răspunderii Guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate, foarte clar. Că se vor realiza sau, nu este o chestiune care se va vedea la momentul respectiv”.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că formaţunea va depune moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe legile electorale prin care alegerea primarilor să se facă în două tururi.

Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Declarația zilei:

Citește și: