Justiție

Jandarmeria, provocare cu cacofonii înainte de 1 Decembrie: ”Se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români”

Jandarmeria Română a comunicat că persoanele care vor protesta împotriva oamenilor săi în timpul evenimentelor din 1 Decembrie, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, ”se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români”. 

Pe paginile de socializare, oamenii sunt îndemnați să întoarcă spatele la defilarea jandarmilor, în semn de protest față de acțiunea acestora din 10 august, când au pus tunurile cu apă pe o sută de mii de români în Piața Victoriei. 

”Oamenii trebuie să știe că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Româna în ultima instanță, ci aduc o ofensă statului român. Toti trebuie să fim conștienți că fiecare individ își asumă consecințele propriului comportament. O astfel de sărbătoare nu trebuie denaturată în niciun fel, iar dacă sunt gesturi care depășesc normele legale și care presupun anumite derapaje vom lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi trași la răspundere cei care savârșesc astfel de fapte”, a transmis Jandarmeria Română site-ului DCNews.

”Acești jandarmi poartă drapelul României, poartă drapelul de luptă al unității din care fac parte și au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezență a unor instituții. Este vorba despre statul român și România”, a mai precizat Jandarmeria.

Biroul de presă al instituției crede că o minoritate ar putea protesta. "Jandarmeria este atentă la toate mesajele care circulă şi se propagă în mediul online. În acelaşi timp, ne manifestăm convingerea că cetatenii nu vor răspunde acestor mesaje şi provocări, care se propagă în mediul virtual. Nu excludem posibilitatea să existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care să aleaga sa se exprime în acest mod. Este o opţiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români", transmite Jandarmeria Română, citată de ziare.com.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: