Comunitate

La o scoală din Braila părinții sunt chemați să spele WC-urile

Toaletele scolii gimnaziale Vlaicu Voda din municipiu Braila, mai murdare decat wc-ul public din gara. Parintii sunt rugati sa vina si sa faca curat in scoala, totul din cauza faptului ca o femeie de serviciu nu poate face fata unei cladiri cu 18 sali de curs, avand o suprafata de 4000 de metri.  Ba mai mult, nici la capitolul siguranta, scoala nu ar excela, neavand niciun gardian care sa vegheze asupra sigurantei copiilor.

Incepand cu ianuarie 2020 scoala Vlaicu Voda nr 1 Braila s-a transformat intr-un adevarat focar de infectie. Acest lucru intampladu-se din cauza desfiintarii unui post de femeie de serviciu(si a gardianului).  Parintii sunt chemati la curatenie saptamanal. Bineinteles acest lucru este greu de indeplinit deoarece si parintii…ce sa vezi…au locuri de munca, case, familii si se pare ca nu se pot lasa de joburi pentru a compensa incompetenta inspectoratului scolar Braila. Materia fecala si urina troneaza suprem in bai si pe holurile scolii, ele fiind plimbate pe talpile copiilor din bai, pe holuri si in clase. Asta in plin sezon de tot felul de epidemii virale acompaniate de lipsa de cultura generala a oamenilor care nu isi invata copii nici macar sa se spele pe manute.
Contactata de ziarul Infobraila pentru a da un punct de vedere in privinta situatiei din scoala pe care o manageriaza, doamna director Mirela Carmen Rusen s-a aratat deranjata de intrebarile incomode care “murdareasc” imaginea scolii.

“Problema este lipsa personalului. Atat timp cat am o singura femeie de serviciu si copii sunt cum sunt… De cand s-a dat ordonanta, din 10 ianuarie, nu se mai poate detasa nimeni din sistemul privat, in sistemul de stat, asta este cauza.”

Galerie foto


Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: