Comunitate

Primarului din Brad i-a fost "atacat" telefonul

Primarul municipiului Brad, juețul Hunedoara, Florin Cazacu,  susţine că a fost victima unui atac informatic, de pe numărul său de telefon mobil fiind transmise mesaje, printr-o aplicaţie de comunicare online, prin care se solicitau sume de bani sau se propuneau diverse afaceri, edilul local menţionând că aceste cereri nu sunt adevărate şi că au fost trimise fără ştirea sa.


Ieri, primarul a depus o plângere la Poliţie, însoţită de dovezi ale falsurilor plecate de pe telefonul său. El a arătat că în cursul zilei de luni, între orele 13.00 şi 16.00, nu a putut să-şi folosească telefonul, iar când era sunat, altcineva răspundea în numele său. Primarul bănuieşte că de pe numărul său ar fi plecat mesaje pe mai multe grupuri de comunicare online, din care face parte, deoarece, afirmă Cazacu, în cursul serii de luni a fost sunat de o persoană din Galaţi care a spus că ar fi primit mesaje de la el cu o propunere de afaceri.

Primarul municipiului Brad atrage atenţia asupra situaţiei „foarte grave“ create prin transmisia mesajelor false, menţionând acest lucru şi în mesajul postat, în cursul serii de luni, pe pagina sa de Facebook.


„Pare incredibil, dar este adevărat! Astăzi, 17 februarie 2020 (luni n.r.), începând cu ora 13,00, de pe numărul meu de telefon au fost transmise diverse mesaje pe WhatsApp, către grupuri sau persoane, făcând solicitări în numele primarului Florin Cazacu pentru sume de bani sau afaceri dubioase. Am primit ca dovadă imagini foto ale postărilor respective şi am fost contactat în cursul serii de persoane care au primit solicitări. Vă rog să ignoraţi total orice solicitare de acest gen şi să-mi aduceţi la cunoştinţă orice încercare în sensul celor prezentate mai sus. Consider că situaţia este foarte gravă şi autorii trebuie identificaţi“, a scris Cazacupe pagina sa de Facebook. 

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: