Politică

Marcel Ciolacu, apel către dascăli să revină la clase

Ordonanța de Urgență care prevede creșterea salariilor profesorilor și personalului nedidactic a fost publicată în Monitorul Oficial.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a făcut un apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar.

„Ordonanța de creștere imediată a veniturilor profesorilor și personalului nedidactic a fost publicată în Monitorul Oficial. Dar acest lucru trebuie completat printr-o reformă consistentă a salarizării din sistemul de învățământ. Iar asta se va întâmpla chiar de anul viitor, când viitoarea lege a salarizării unitare va fi aplicată. Voi continua să am toată deschiderea pentru dialog și pentru găsirea unor soluții realiste și aplicabile, care să aducă mai multă dreptate în sistemul de învățământ. Acesta este doar primul pas! Mai mult, mi-am asumat clar că viitorul Guvern va continua - cu și mai multă forță - să redea respectul și demnitatea cuvenite dascălilor. Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an școlar! Discuțiile asupra problemelor legitime din sistem trebuie să continue, însă este vorba și de viitorul copiilor. De aceea, toate examenele trebuie să se desfășoare conform programărilor anunțate”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Salariul net al unui profesor cu studii superioare gradul didactic 1 și peste 25 de ani vechime crește de la 3.985 de lei la 4.707 lei

Vizualizări: 57

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: