Politică

Senatul a adoptat proiectul de lege privind programul flexibil

Senatul a adoptat proiectul de lege privind programul flexibil de muncă, pentru părinţii care au copii până în vârsta de 8 ani.

Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege pentru completarea Codului muncii, prin care salariaţii care au în îngrijire copii în vârstă de până la 8 ani pot beneficia de un program flexibil de lucru. Astfel, aceştia vor avea posibilitatea ca patru zile pe lună să presteze muncă la domiciliu.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu 96 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi nicio abţinere.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea Codului muncii, în sensul instituirii unor forme flexibile de lucru pentru salariaţii care au în îngrijire copii în vârstă de până la 8 ani.

„La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 8 ani, beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă în condiţiile Legii 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, arată proiectul adoptat de către senatori.

Conform sursei citate, „în situaţia în care ambii părinţi sau reprezentanţi legali sau salariaţi, cererea va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal, din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă”.

Vizualizări: 60

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: