Externe

Marea Britanie interzice TikTok pe telefoanele guvernului

Marea Britanie urmează să interzică aplicația TikTok, deținută de chinezi, pe telefoanele mobile ale miniștrilor și funcționarilor publici.

După Cehia, Canada și Parlamentul European, o măsură similară a fost adoptată și în Belgia. Prin această măsură, Regatul Unit va trece de partea SUA și a Comisiei Europeane, dar și a altor state, ca urmare a deteriorării relațiilor cu Beijingul.

Decizia marchează o schimbare radicală față de poziția anterioară a Regatului Unit și vine la câteva ore după ce TikTok a declarat că proprietarii săi, ByteDance, au fost sfătuiți de Washington să vândă aplicația sau să se confrunte cu o posibilă interdicție în țară.

Anunțul guvernului britanic a fost făcut, joi, de Oliver Dowden, ministrul Cabinet Office, în Camera Comunelor, potrivit The Guardian.

Și angajaţii guvernului federal belgian nu vor mai avea voie să folosească aplicaţia video chineză TikTok pe telefoanele de serviciu, a anunţat, vineri, premierul belgian Alexander De Croo.

Luna trecută, şi Comisia Europeană şi Parlamentul European au interzis TikTok pe telefoanele angajaţilor pe fondul preocupărilor că Beijingul ar putea colecta datele utilizatorilor sau să-şi promoveze interesele, cu toate că acesta neagă astfel de intenţii.

Vizualizări: 32

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: