Comunitate

Medicul rănit în incendiu de la Piatra Neamț a ieși pozitiv la București și negativ în Belgia

Medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a ieșit marți negativ la testul de coronavirus efectuat în Belgia. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, că medicul a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul de Urgență Floreasca. „Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

 
Premierul Ludovic Orban a afirmat luni că probabil testul de la Floreasca nu a fost Real Time PCR. El a indicat că medicul este „stabil” in acest moment.

  
„Probabil la Floreasca nu a fost test real timp PCR pentru ca nu au avut timpul necear, posibil sa fi fost test antigen. De altfel, s-a vindecat si are anticorpi, probabilitatea sa aiba Covid era foarte mica. A trecut prin boala si s-a vindecat. (Starea lui de sanatate) Este stabila, ne rugam sa se vindece. Stiti ca primele 3 zile in care apar dezechilibre sunt foarte importante. Suntem aproape de perioada de 3 zile si imi doresc din tot sufletul sa se vindece”, a declarat premierul.

Nelu Tătaru a declarat luni seara că, în Belgia, medicul a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament şi toaleta arsurilor, medicul având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferi arsuri grave încercând să salveze pacienţii din salonul ATI afectat de incendiul produs sâmbătă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, care a dus la moartea a 10 persoane.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: