Perla zilei

Mesaj pentru Tăriceanu: Metoda retragerii nu este sigură

Liderul ALDE Satu Mare îi transmite lui Călin Popescu Tăriceanu „că metoda retragerii nu este sigură”. Un alt lider local spune că e nevoie de o repoziționare a partidului pe scena politică. Întrebat, luni, de corespondentul Mediafax, dacă este nevoie de vreo reformă în partid după ultimele decizii și retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu de la prezidențiale, liderul ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a răspuns: „Să-i spună cineva dlui Tăriceanu că metoda retragerii nu este sigură”.

La rândul său, liderul ALDE Sălaj, Valeriu Crișan, a declarat că este nevoie de „o anumită reformă” în ALDE.

„O anumită repoziționare a partidului pe scena politică va trebui să existe. Întotdeauna când există un organism statutar, deciziile trebuie luate conform documentelor statutare, cu consultări prealabile”, a spus Valeriu Crișan.

 
Unii lideri locali ai ALDE s-au declarat supărați din cauza deciziilor luate în ultimele zile de conducerea partidului. Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat, pentru Mediafax, că se aștepta ca partidul să țină cont de oamenii din teritoriu, de discuțiile și de înțelegerile care existau înainte de europarlamentare. Iar despre faptul că Tăriceanu nu mai candidează la Președinție, președintele ALDE Gorj a spus că i se pare „o chestiune de lipsă de respect față de noi, nu se face așa”.

La rândul său, liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir a afirmat, luni, că nu pricepe de ce nu ar fi putut fi sprijinită candidatura independentă a lui Mircea Diaconu fără a fi încheiată o alianță între ALDE și Pro România.

Vizualizări: 339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Perla zilei:

Citește și: