Social-media

Meta desemnează Hamas drept ”organizaţie periculoasă”

Proprietarul Facebook, Meta Platforms, a introdus miercuri măsuri temporare pentru a limita ”posibilele comentarii nepotrivite sau nedorite” la postările despre conflictul dintre Israel şi Hamas, transmite Reuters.

 

Meta a spus că va schimba setarea implicită pentru persoanele care pot comenta postările noi şi publice pe Facebook create de utilizatorii ”din regiune” la doar prietenii şi urmăritorii lor, a spus Meta într-o postare actualizată pe blog.

Un purtător de cuvânt al Meta a refuzat să precizeze cum a definit compania regiunea.

Utilizatorii pot renunţa şi pot modifica setarea în orice moment, a spus Meta.

Compania de social media a adăugat că va dezactiva posibilitatea de a vedea primele unul sau două comentarii la postări în timp ce este derulat feedul Facebook.


 

”Politicile noastre sunt concepute pentru a menţine oamenii în siguranţă în aplicaţiile noastre, oferind în acelaşi timp dreptul tuturor la exprimare. Aplicăm aceste politici în mod egal în întreaga lume şi nu există niciun adevăr în sugestia că suprimăm în mod deliberat dreptul la exprimare”, a spus Meta.

La începutul acestei săptămâni, unii utilizatori care au postat în sprijinul cetăţenilor din Palestina sau Gaza au acuzat pe Meta că le-a suprimat conţinutul.

Meta desemnează Hamas drept ”organizaţie periculoasă” şi interzice conţinutul care laudă grupul.

Mondoweiss, un site de ştiri care acoperă drepturile omului palestinienilor, a declarat pe platforma de socializare X, pe 10 octombrie, că Instagram a suspendat de două ori profilul corespondentului său video.

Alţi utilizatori de Instagram au raportat că postările şi poveştile lor despre Palestina nu au primit vizualizări.

Meta a spus că a remediat o eroare pe Instagram care a făcut împiedica apariţia conţinutului repostat în povestea unui utilizator, care dispare după 24 de ore.

”Această eroare a afectat în egală măsură conturile de pe tot globul, nu numai oamenii care încearcă să posteze despre ce se întâmplă în Israel şi Gaza, şi nu a avut nimic de-a face cu subiectul conţinutului”, a spus Meta.

Vizualizări: 54

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: