Comunitate

Meteorologii anunță cum va fi vremea de Crăciun

Meteorologii de la Accuweather prevăd că în București va ninge abundent de Crăciun, o perspectivă ce a fost ferm contestată de directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).


Într-un interviu acordat  pentru cancan.ro, Florinela Georgescu afirmă că este prea devreme pentru a se face o previziune meteorologică precisă, dar pe baza datelor actuale, consideră că este foarte puțin probabil ca oamenii să se bucure de plimbări cu sania în perioada sărbătorilor de iarnă.


„Din capul locului trebuie menționat că nimeni din lumea asta nu vă poate oferi o prognoză pentru durata Crăciunului, cu șapte săptămâni înainte. Știm că sunt oameni care ar dori să afle așa ceva, dar nu ar fi profesionist din partea noastră să vă spunem că e posibil așa ceva. Și nimeni nu ar trebui să vă spună așa ceva. O prognoză științifică pentru perioada de Crăciun, la nivelul Capitalei, va putea fi elaborată în jurul datei de 10 decembrie”, a spus Florinela Georgescu.

 


„Noi lucrăm cu diverse metode sau modele în baza căror realizăm prognozele pe care mai apoi le împărtășim lumii întregi. Nu vom intra în amănunte, fiindcă ele implică detalii greu de explicat. Ceea ce trebuie reținut este că nicio prognoză nu poate fi elaborată fără o serioasă muncă de cercetare și de studiu. Însă, cel mai probabil, vremea va fi la fel ca anul trecut. În București nu a mai nins de 12 ani, șansele să se întample anul acesta sunt extrem de reduse”, a precizat aceeași Florinela Georgescu.

 

Șefa ANM a precizat că ar putea exista și o oarecare influență venită din partea curenților oceanici, dar nici evoluția acestora nu e încă foarte predictibilă.

„Și în acest caz suntem foarte rezervați, fiindcă datele se pot schimba repede, într-un timp scurt. Ar putea exista o oarecare influență, dar la fel de bine ea s-ar putea materializa doar în picături de ploaie, iar nu într-o ninsoare”, mai spune ea. „De aceea, nu ne grăbim! Pe de altă parte, situația va fi una schimbată în zonele de munte, cu siguranță nu toate, acolo unde lumea e obișnuită să marcheze de obicei sărbătoarea Crăciunului pe zăpadă!”, conchide oficialul ANM.

Vizualizări: 453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: