Comunitate

Ministrul Educației: "Este o eroare dramatică"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a prezentat vineri, 1 iulie, rezultatele finale la Bacalaureat, în sesiunea din luna iulie.

30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor, şi 15.986 de note care au fost micşorate.

Cîmpeanu a dat exemplul unui elev în cazul căruia a fost transcris din 9,80 nota 2,80.

”Este o eroare dramatică pentru acel elev care știe că a făcut de 9,80 și s-a văzut pe liste cu 2,80. Aceste erori pot fi eliminate doar prin procesul de digitalizare a evaluării”, a menționat Cîmpeanu.

”Marea majoritate a diferenţelor mari provine din rândul probelor de limba română şi istorie, acolo au fost cele mai multe medii modificate”, a spus Cîmpeanu.

El a mai spus că au fost şi 120 de lucrări cu mai mult de două puncte diferenţă.

Jumătate din aceste diferenţe mari provine din patru judeţe, Maramureş, cu 22 de note schimbate, Ialomiţa şi Argeş, cu câte 12 note schimbate şi Constanţa cu 10 note schimbate.

”În cazul acestor 120 de lucrări, vom analiza punctual, caz cu caz, lucrare cu lucrare, care au fost cauzele care au determinat aceste diferenţe mari”, a spus Cîmpeanu, precizând că erorile sunt de transcriere a rezultatelor, şi acestea vor putea fi eliminate când vom avea corectare digitalizată.

”De asemenea, sunt diferenţe care provin din erori de interpretare, mai ales la limba română şi istorie şi diferenţe cărora nu le găsesc niciun fel de explicaţii, la itemii de tip grilă”, a arătat el.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: