Comunitate

Mobilizare uriașă pentru găsirea unui ciobănesc belgian

Pe urmele lui Mike. Zeci de voluntari caută un câine ciobănesc belgian plecat de acasă. Patrupedul a fost adoptat de doar un an de la un adăpost din Cluj. Acum, administratorii adăpostului oferă o mie de euro recompensă celor care dau informaţii care ar putea duce la  găsirea lui Mike. 

Stăpân: Ne uităm prin tufe, ne uităm prin zone pe unde ar mai putea fi alţi câini, pe unde Mike ar putea să dea târcoale...

Niciun petic de pământ din jurul oraşului Oradea nu rămâne necercetat în căutarea îndrăgitului animal. Zeci de oameni au pornit pe urmele lui Mike, un ciobănesc belgian de 2 ani dispărut fără urmă de şase săptămâni.

Căutări sunt şi în mediul online, unde stăpânul câinelui a postat filmuleţe şi poze cu animalul pierdut după doar un an de când l-a adoptat de la un adăpost din Cluj. 

Andreea Fehervary, reprezentantă adăpost câini Cluj: Mike a fost salvat după ce un vecin de-al nostru l-a abandonat pur şi simplu în mijlocul străzii. Era foarte prietenos, sociabil cu oamenii, cu căţeii la fel. Este căutat absolut peste tot. Chiar şi la sate, unde oamenii nu au acces atât de mult la Internet. 

Administratorii adăpostului oferă o mie de euro celui care îi ajută să aducă animalul acasă. 

Deseori, rasa este aleasă ca să facă parte din echipele de poliţie.

Călin Mitra, președinte Asociația Chinologica metropolitană Oradea: În momentul în care pierde urma de reîntoarcere spre casă, câinele începe să caute în disperare. Trebuie să vă gândiţi că au undeva la 25-30 de km la h, pot fi în câteva ore la distanţe foarte mari de locul în care s-au pierdut. 

Mike are cip, aşa că oricine îl găseşte ar putea să afle cine este stăpânul lui. 

Briggita Ghiura, voluntară: Încă foarte multă lume nu ştie că citirea cipului este gratuită la orice cabinet veterinar.

Mike poate fi recunoscut după zgarda de piele neagră pe care a avut-o la gât. Când a dispărut, căţelul șchiopăta cu piciorul drept din față.

 

Vizualizări: 59

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: