Stil de viață

O poveste veche de Revelion

Marele actor român Gheorghe Dinică s-a născut pe 1 ianuarie 1934 la București. Așa că după Revelion urma imediat o nouă petrecere.

Gheorghe Dinică (1934-2009), un simbol al cinematografiei și al teatrului, a lăsat în urmă nu doar roluri memorabile, dar și povestiri spumoase de la petrecerile de pomină pe care le trăgea.

Una dintre aceste amintiri se leagă de Revelionul 71-72, pe care Gheorghe Dinică l-a petrecut în compania fotbalistului Cornel Dinu, a doctorului Conţi Bărbulescu și a cântăreţului Dan Spătaru într-o vilă de la munte. Fănuț Neagu și Ion Băieșu, alături de soții, erau și ei prezenți.

În cartea “Zâmbind din iarbă” scrisă de Cornel Dinu este povestită o scenă care pare desprinsă dintr-un film de comedie. După ce s-a cherchelit bine, Gheorghe Dinică a început să-și înjure comesenii, fiind pedepsit de către doctorul Conți Bărbulescu. Acesta l-a “poftit” în afara cabanei.

După un timp, invitații și-au amintit că Gheorghe Dinică stă afară în frig și l-au trimis pe Cornel Dinu să-l recupereze.

„O iau prin preajmă, să găsesc răsfățatul. Ei bine, îl disting, după vreo jumătate de oră de dibuială prin ger şi gheaţă. Mârâia aproape degerat, lipit de un brad, în vâlceaua dinspre cantina spre Vila 7: A, m-ai găsit. Ai venit tu, unde-i criminalul care m-a trimis în lagăr? A, n-are curaj să mă vadă! Te-a trimis pe tine, cercetaşule. Vino să te strâng în braţe! Ştiam că eşti singurul care mă poate salva. Contam pe tine. Cară-mă! Abia intrat în vilă, șubred cum era, în plină cântare a lu’ Dănuţ (n.r. - Spătaru), s-a repezit spre Conţi: Criminalule, ai vrut să mă lichidezi, canalie, m-ai închis în pădure!”, a povestit Cornel Dinu în cartea sa.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: