Externe

Omul cu banii de la Huawei, arestat

Directorul financiar al gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor Huawei, Meng Wanzhou, a fost arestată în Canada şi face faţă unei cereri de extrădare în Statele Unite, a anunţat miercuri Ministerul canadian al Justiţiei, relatează AFP.

"Meng Wanzhou a fost arestată pe 1 decembrie la Vancouver. Statele Unite reclamă extrădarea ei şi o audiere pentru punerea în libertate condiţionată urmează să aibă loc vineri", a declarat un purtătorul de cuvânt al Ministerului canadian al Justiţiei, confirmând informaţii de presă potrivit cărora Washingtonul o suspectează pe Meng Wanzhou că a încălcat sancţiunile americane împotriva Iranului.

În aprilie, cotidianul Wall Street Journal a informat că justiţia americană a deschis o anchetă pentru a stabili dacă Meng Wanzhou a încălcat sancţiunile americane împotriva Iranului.

Autorităţile americane ar suspecta că Huawei a exportat cel puţin din 2016 produse de origine americană spre Iran şi alte ţări vizate de sancţiuni americane, încălcând legile Statelor Unite.

Guvernul federal american a solicitat oficial la începutul anului ca operatorii săi de telecomunicaţii să nu recurgă la echipamente din China.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: