Externe

Reuniune de urgenţă în urma violenţelor din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a convocat, duminică dimineaţă, o reuniune de urgenţă la Elysée, la care vor fi prezenţi premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne, Christophe Castaner, şi ”serviciile competente”. Asta după violenţele extreme din ultimele zile de la protestele ”vestelor galbene”, care sâmbătă seara au dus la devastarea centrului Parisului şi arestarea a peste o sută de persoane. 

Sâmbătă seara, când în centrul Parisului maşinile erau incendiate, Emmanuel Macron a declarat de la Buenos Aires că ”nu va mai accepta violenţa”. În opinia sa, aceasta ”nu are nimic de-a face cu exprimarea unei supărări legitime”, a ”vestelor galbene” care au protestat faţă de creşterea accizei la carburanţi şi a puterii de cumpărare scăzute.

Amploarea violenţelor, în urma cărora o sută de persoane au fost rănite, a determinat anularea vizitei premierului Edouard în Polonia, unde urma să participe la un summit pe tema schimbărilor climatice.

„Vinovaţii de aceste violenţe nu vor o schimbare, nu vor nicio îmbunătăţire, ei vor haos. Aceştia vor fi identificaţi şi vor răspunde pentru actele lor în justiţie”, a susţine preşedintele Macron, în timp ce ministrul de Interne, Christophe Castaner, a vorbit despre posibilitatea instaurării stării de urgenţă.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: