Comunitate

Opt oameni, suspectați de turbare. Câinele sursă a murit!

Numărul persoanelor din Suceava suspectate de turbare a crescut la opt, în urma anchetei epidemiologice. Persoanele respective au intrat în contact cu un câine infectat cu rabie.

Infectarea cu rabie a fost confirmată vineri, în orașul Siret, potrivit Monitorul de Suceava.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a informat că animalul a murit pe 10 noiembrie. ”În urma sesizării, DSP Suceava a efectuat imediat ancheta epidemiologică, în urma căreia au fost identificate 8 persoane care au intrat în contact cu animalul: 4 membri ai familiei și 4 medici veterinari. Analiza de laborator a confirmat prezența rabiei la animalul decedat”, a arătat Daniela Odeh, directoarea DSPJ Suceava

Instituția a informat unitățile sanitare despre cazul de rabie și le-a recomandat celor 8 persoane să meargă la spital pentru a se vaccina antirabic.

Săptămâna trecută, câinele a fost operat de doi medici veterinari și un asistent de la un cabinet din Suceava. La scurt timp a murit, iar la analizele de laborator a fost confirmat cu rabie.

Șeful DSVSA, Mihai Voloșeniuc, a făcut apel la populație și la administrațiilor locale să alerteze imediat medicii veterinari dacă observă animale cu simptome nervoase, salivație în exces sau modificări de comportament. De asemenea, medicii veterinari sunt sfătuiți să solicite dovada vaccinării antirabice pentru câinii care le sunt aduși la consultații și tratament și să nu trateze animale nevaccinate. ”Este suficientă o microleziune, pe pielea persoanei, care să fi venit în contact cu saliva cu virus a câinelui pentru ca boala să se transmită”, a spus medicul.

 

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: