Minciuna zilei

Orban, despre cazul Pintea: Nu am văzut, nu am timp să mă uit la televizor

Premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, spune că nu a urmărit cazul Pintea deoarece nu are timp să se uite la televizor şi a adăugat că PSD dă lecţii de sănătate cu miniştri care de-a lungul timpului au încălcat legea.

”Nu am văzut. Dacă aţi cunoaşte activitatea mea, aţi şti că nu am timp să mă uit la televizor. Cred că orice cetăţean al României care se află într-o procedură de cercetare, trebuie tratat civilizat ca orice cetăţean, să i se respecte drepturile, să i se respecte deminitatea umană. Dar repet, este valabil pentru orice cetăţean român”, a declarat Ludovic Orban, la România TV, joi seara când a fost întrebat dacă a văzut imaginile cu fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, cu cătuşe.

Orban a criticat miniştri PSD care au încălcat legea, de-a lungul timpului.

”PSD ne dă lecţii pe sănătate cu minciuni gogonate şi cu fake newsuri. Între timp, miniştrii PSD, de-a lungul timpului, unul a fost prins că a luat mită şi a renunţat şi e trimis în judecată, Beuran, altul este în cercetare penală, doamna Pintea, conform informaţiilor publice prezentate a fost prinsă în flagrant luând mită. V-am spus aceste elemente pentru a prezenta cine ne dădea nouă lecţii pe sănătate. Un om care a fost ministrul Sănătăţii şi care s-a intors director la spital şi care are astfel de obiceiuri, îmi pare rău, dar din punct de vedere al cinstei, al calităţii, îmi pare rău, dar nu poate fi apărat sub nicio formă”, a spus Orban.

Premierului în exerciţiu i s-a atras atenţia că şi el a avut probleme cu legea şi că nu a fost încătuşat, când a fost trimis în judecată. Orban a spus că şi-a dus crucea cu demnitate.

”Mi-am dus crucea cu demnitate. Nu m-a încătuşat nimeni. Orice cetăţean român trebuie tratat în conformitate cu prevederile legale, indiferent pe ce situaţie se află, că este cercetat, că i s-a aprobat 30 de zile arest, trebuie tratat conform legii”, a declarat Orban.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost scoasă din arest, marţi seară, pentru un nou consult medical, dat fiind că, în condiţiile în care suferă de o boală autoimună, starea sa sănătate s-a agravat. Avocaţii lui Pintea au criticat faptul că autorităţile au creat condiţiile pentru ca aceasta să fie filmată de aproape, încătuşată şi într-o stare fizică precară.

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Minciuna zilei:

Citește și: