Politică

Orban face două propuneri de comisar european

Premierul Orban va trimite două propuneri de comisar la Bruxelles, pe Adina Vălean și pe Siegfried Mureșan, susțin surse politice. Soluția trimiterii celor două nominalizări vine pe fondul presiunii socialiștilor de a fi nominalizat un candidat femeie, pentru a fi asigurat echilibrul de gen în viitoarea comisie.

Ursula von der Leyen a promis Parlamentului European că va forma o Comisie cu un număr egal de femei și bărbați, dar a primit o lovitură după ce Franța l-a propus pe Thierry Breton în locul lui Sylvie Goulard, respinsă de eurodeputați dinc auza problemelor de integritate.

În acest moment, comisia von der Leyen e compusă din 15 bărbați și 11 femei.

Socialiștii europeni sunt nervoși și din cauza faptului că au pierdut un post de comisar în detrimentul Popularilor odată cu schimbarea guvernului din România.

update: Europarlamentarul PNL Adina Vălean a fost acceptată miercuri după-amiază de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României, portofoliul Transporturi. Ursula von der Leyen a avut o întâlnire cu Adina Vălean imediat după ce a primit propunerea oficială din partea României.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: