Minciuna zilei

Orban: Vom creste pensiile in functie de posibilitati

Guvernul are ca prioritate plata pensiilor si salariilor si va creste pensiile, dar numai dupa o analiza foarte serioasa, in functie de posibilitatile reale, pentru a avea garantia ca acestea vor putea fi platite, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

"Noi am prevazut in bugetul de stat sumele necesare pentru asigurarea cresterii pensiilor, vom creste pensiile, dar decizia de crestere a pensiilor nu poate fi luata decat dupa o analiza foarte serioasa. Noi ne dorim cresterea pensiilor, dar in acelasi timp vrem sa avem garantia ca pensiile vor putea fi platite, pentru ca drumul spre iad este pavat de bune intentii. Daca tu cresti un venit public fara sa ai resursele financiare si fara sa ai garantia ca ai capacitatea sa platesti fie salariile, fie pensiile, dupa prognozele pe care nu le facem numai noi, ci si alte institutii financiare, risti sa faci numai rau.

Dupa sase luni, in conformitate cu legea responsabilitatii fiscal-bugetare, vom avea raportul semestrial privind evolutia economiei. De asemenea, vom face prognozele si vom consulta toate prognozele facute de Comisia Europeana sau de alte institutii (...) si vom lua decizia in functie de posibilitatile reale, efective pe care le vom avea", a afirmat Orban, la Realitatea Plus.

El a adaugat ca prioritatea este plata salariilor si pensiilor, iar oricine critica masurile Guvernului este "un inamic" al nivelului de viata al oamenilor.

Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Minciuna zilei:

Citește și: