Eveniment

Pădurar ucis de hoţii de lemne în Maramureş

Un pădurar în vârstă de 37 de ani a fost găsit mort într-o râpă, între localităţile :Lăpuşul Românescu şi Rogoz, din Maramureş, cel mai probabil autorii fiind hoţii de lemne. Acesta este al treilea pădurar victimă a unei agresiuni în decurs de o lună.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Maramureş, într-o pădure dintre Rogoz şi Lăpuşul Românesc a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani.

”La Romsilva-Direcţia Silvică Maramureş, Ocolul silvic Strâmbu Băiut hoţii de lemne l-au omorât cu violentă pe pădurarul Pop Liviu. Violenţa a fost extremă, astfel că nu o pot descrie !”, a scris pe Facebook directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, în timp ce se deplasa spre locul în care a fost găsit pădurarul.

El spune că riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au mare legătură cu violenţa semănată în societatea romanească. Pădurarul era căsătorit şi avea trei copii.

Cazul a fost preluat de Paarchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, care fece cercetări vizând infracţiunea de omor., conform afirmaţiilor procurorului adjunct Bogdann Gabor.

În 13 septembrie, un pădurar de la Ocolul Silvic Paşcani a fost găsit mort în pădure, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni.

În 17 septembrie, Romsilva anunţa că un angajat al Romsilva din judeţul Neamţ a fost agresat de mai multe persoane, în timpul unei acţiuni de observare a faunei şi de verificare a punctelor de monitorizare. Bărbatului i-a fost furată arma de serviciu, o carabină, cu care unul dintre agresori l-a ameninţat cu moartea, dar a reuşit să fugă şi să sune la 112.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: