Stil de viață

Păstura albinelor,unul dintre cele mai complete alimente

Numită şi pâinea albinelor, păstura este unul dintre cele mai valoroase produse apicole, atât pentru albine, cât şi pentru oameni. Aceasta provine din fermentarea polenului amestecat cu nectar, miere şi o serie de enzime şi bacterii benefice sănătăţii.

Păstura este alimentul cu care sunt hrănite larvele şi albinele pentru a le stimula rapid dezvoltarea, longevitatea şi rezistenţa imunitară.

În urmă studiilor făcute de-a lungul a zeci de ani, medicii şi specialiştii apiterapeuţi au ajuns la concluzia că păstura este de 3 ori mai nutritivă decât polenul. Asta deoarece păstura sau polenul fermentat de către albine în condiţiile naturale ale stupului conţine: 25% proteine cu cel puţin 18 aminoacizi esenţiali, 28 de minerale, inclusiv fier, calciu, fosfor, potasiu, cupru, zinc, seleniu şi magneziu, 11 enzime şi coenzime, 14 acizi graşi, 11 carbohidraţi şi vitaminele C, B1, B2, E, H, P, acid folic, acid nicotinic, riboflavină, acid pantotenic şi 6 hormoni sexuali.

 
De asemenea, păstura este considerată unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, mult mai eficientă decât polenul, potrivit clicksanatate.ro.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: