Perla zilei

Petre Daea: 'Dacă salivaţi pentru gândac, îl mâncaţi. Nu vă opreşte nimeni!'

Petre Daea a precizat că nu înţelege cum pot oamenii să mănânce un gândac. Ministrul Agriculturii a afirmat că nicio directivă a UE nu poate spune oamenilor ce să mănânce. El a adăugat că, dacă cineva salivează pentru gândac, îl poate mânca, deoarece nu îl opreşte nimeni.

„Aţi crede dumneavoastră că noi ne-am apucat de gândacul de bucătărie...Dumneavoastră aţi văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi şi pe scările blocului. Nici nu îţi vine să intri în bloc, cum dracu să-l bagi pe ăsta în gură?”, a declarat Petre Daea, duminică la Antena 3.

Întrebat cum îi poate apăra pe români de valul de gândaci şi de viermi uscaţi, ministrul Agriculturii a răspuns: „Vă spun ce trebuie să faceţi. În momentul în care avem mâncare în România, unde să o facem în România, avem sol în România, avem posibilitatea să creştem animale în România, avem posibilitatea să ne hrănim cu tot ceea ce avem în acest perimetru extraordinar... .Saliva nu porneşte de la directivă. Saliva porneşte de la gust. Dacă aveţi gust şi vă salivează, dacă salivaţi pentru gândac, îl mâncaţi. Nu vă opreşte nimeni. Dar trebuie să ne păstrăm identitatea, să ne păstrăm tradiţia, să ne păstrăm patrimoniul gastronomic şi să îl valorificăm în acelaşi timp”.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Perla zilei:

Citește și: