Externe

Polițist acuzat că proteja rețeaua de alba-neagra

Polițistul este suspectat că a primit mită de la un grup de români specializați în înșelăciuni la adresa turiștilor.

Un polițist a fost reținut recent de către anchetatorii Inspectoratului General al Poliției Naționale (IGPN) din Franța, pentru legăturile sale presupuse cu infractori români specializați în jocul alba-neagra, care înșelau în special turiști.

Polițistul îi avertiza pe escroci când urmau să aibă loc controale, în schimbul unor sume de bani.

”Această înșelătorie, interzisă pe străzile publice, este în special o capcană pentru turiști și este adesea practicată în zona Trocadero și lângă Turnul Eiffel. Principiul constă în a promite victimei că poate câștiga ușor bani regăsind o minge sub un pahar. În realitate, singurii câștigători sunt complicii celui care manipulează paharele. Aceștia joacă rolul de jucători falși și încurajează turiștii să parieze bani”, scrie stiridiaspora.ro.

În acest caz, au fost audiați șeful comisariatului din arondismentul VII și alți funcționari.


 
În iunie anul trecut, Parchetul din Paris a deschis o anchetă judiciară pentru "înșelătorie în bandă organizată", "organizare în bandă organizată a operațiunilor de jocuri de noroc interzise" și "spălare de bani în bandă organizată".

22 de persoane au fost arestate , suspectate că fac parte din banda numită ”Scorpioni” datorită tatuajelor de pe gâtul șefilor grupului.

”În timpul perchezițiilor, polițiștii au confiscat echivalentul a 35.000 de euro, inclusiv în monedă străină, dolari și franci elvețieni. Opt dintre ei au fost inculpați, cei doi adjuncți ai bandei, mai mulți locotenenți, printre care și partenera șefului, și liderii meselor de joc. Patru dintre ei au fost închiși, iar ceilalți au fost plasați sub control judiciar. Un mandat european de arestare a fost emis împotriva șefului bandei. Acesta ar fi fost arestat în septembrie, conform JDD”, mai scrie stiridiaspora.ro.

Un polițist de la Prefectura de Poliție din Paris, de asemenea, suspectat că ar fi fost mituit de grupul criminal român , a fost reținut. După audierea sa, el a fost pus sub învinuire, apoi eliberat sub control judiciar.

Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: