Externe

Zelenski nu vrea alegeri

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski apreciază luni, în contextul unei dezbateri între lideri ucraineni despre organizarea unor eventuale alegeri prezidenţiale - prevăzute în 2024 - că ”nu este momentul alegerilor în Ucraina”, relatează AFP.

”Trebuie să decidem că este momentul apărării, bătăliei, de care depind soarta statului şi a poporului şi nu a farsei, pe care numai Rusia o aşteaptă de la Ucraina”, avertizează el.

”Cred că nu este momentul alegerilor”, subliniază el în acest discurs zilnic.

”Trebuie să ne unim, nu să ne divizăm, nu să ne dispersăm în certuri şi alte priorităţi”, cere Volodimir Zelenski, în timp ce războiul rus face ravagii.

Dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina în februarie 2022, în Ucraina ar fi urmat să aibă loc alegeri legislative în octombrie şi alegeri prezidenţiale în martie 2024.

Însă, în situaţia actuală, Kievul spunea deja că se află în faţa unei dileme, în contextul în care aliaţii săi din Occident au exercitat presiuni în vederea organizării unor alegeri democratice, în pofida faptului că aproape 20% din teritoriul ucrainean este ocupat de către Rusia, iar milioane de ucraineni s-au refugiat în străinătate.

Vizualizări: 51

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: