Eveniment

Pompierul cu arsuri grave din Mehedinți, transferat la Viena

Pompierul din Mehedinți rănit vineri în cursul unei intervenții a fost transferat la o clinică din Viena. În România nu a fost găsit niciun pat liber pentru tratarea unui pacient cu arsuri.

Transferul pacientului a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Pompierul are arsuri profunde pe 35% din suprafața corpului. Acesta participa la stingerea unui incendiu de vegetaţie care a izbucnit, vineri, în localitatea Eşelniţa. "Acesta a fost surprins de flăcări în urma căderii de pe versant a unui trunchi de copac şi aprinderii vegetaţiei uscate din apropierea pompierului", transmit reprezentanţii ISU Mehedinţi.

Un elicopter SMURD a transportat pacientul la Timișoara, acolo unde secția de arși are paturi, dar nu are toată aparatura necesară. Medicii plasticieni l-au pregătit pentru transfer. Niciunul din cele 13 locuri din România nu a fost disponibil.

Arafat spune că secția de la Spitalul Floreasca este în igienizare și că ar fi fost o posibilitate de transfer la Baia Mare. Dată fiind gravitatea cazului, s-a luat însă decizia transferării pacientului la Viena.

Vizualizări: 5,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: