Politică

Ponta îi cere lui Tăriceanu să se dezică de Dragnea

Preşedintele Pro România, deputatul Victor Ponta, a declarat miercuri, la Târgu-Jiu, că l-ar susține pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în cursa prezidențială, dacă acesta se va desprinde de Dragnea. "E Tăriceanu, parcă, la egalitate cu mine. Dacă Tăriceanu se desprinde de Dragnea şi nu mai susţine toate măsurile astea aberante - el m-a susţinut în 2014 - pot să-l susţin şi eu”, a spus Ponta.

De susținerea lui s-ar putea bucura și Gabriela Firea sau Corina Crețu. “Este Gabriela Firea, cu care n-am avut o relaţie bună în ultima perioadă, tocmai pentru că era mare iubire cu Dragnea, până i-a arătat Dragnea ce înseamnă iubire. Are şanse? O susţin. Este Corina Creţu cu care am avut întotdeauna o relaţie bună, dar nu ştiu dacă vrea să candideze, dar altfel un om pe care îl apreciez şi care cred că are calităţile, are relaţii europene mult mai bune decât Iohannis, e mai PSD-istă decât Dragnea", a spus Ponta. 

Victor Ponta a spus că liderul PSD, Liviu Dragnea, mai este cotat cu 5% în sondaje, dar are avantajul unei mașinării politice puternice, PSD.

Ponta crede că Iohannis și-ar dori să intre cu Dragnea în turul al doilea, pentru că l-ar bate sigur: “Eu nu vreau să-l votez pe domnul Iohannis, că nu cred că e un bun preşedinte, dar nici să ne ducem toţi sclavi pe moşia din Teleorman. Deocamdată, după cum vedeţi, domnul Iohannis are un calcul simplu, 'ajung cu Dragnea în finală, îl bat sigur', poate să stea la Sibiu sau în insule, că oricum lumea îl va vota pe el ca să nu iasă Dragnea”.

Alegerile prezidențiale vor fi la sfârșitul acestui an.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: