Justiție

Ponta vrea daune după dosarul Turceni - Rovinari

Fostul premier Victor Ponta intenţionează să dea în judecată statul român, după ce, la sfârșitul lunii decembrie, a fost achitat definitiv în dosarul Turceni-Rovinari. Ponta a făcut declaraţii la România TV, duminică, după ce, săptămâna trecută, cumnatul său, Iulian Herțanu, arestat în trecut de DNA, a decedat.

”N-am vrut să prezint niciodată informaţii personale. Cumnatul meu a fost un om discret, nu a făcut politică. El a fost adus în faţa publicului de Onea şi Portocală, care l-au arestat în 2015 ca să îmi dau eu demisia. Nu au reuşit, dar mi-au făcut şi mie, apoi. În aceşti nouă ani, el nu a fost niciodată un om care a încălcat legea. A fost o victimă, şi a mea, că nu era arestat dacă nu era cumnatul meu, dar şi a infractorilor ăstora care l-au nenorocit şi sunt plătiţi din bani publici şi se duc la cârciumi şi râd de noi toţi, nu numai de Ponta. În nouă ani de zile, nimeni nu s-a interesat de ce a fost arestat omul ăsta, dacă a făcut ceva ilegal. Toţi ştim că Uncheşelu şi Onea şi Portocală au lucrat pentru Kovesi, dar nu putem să zicem nimic de Kovesi, că lucrează la Bruxelles. Voi depune plângere împotriva statului român pentru ce mi-au făcut mie. Dar tot am o reţinere, că tot de la noi o să iau despăgubiri, nu de la nemernicii şi ticăloşii care au comis abuzuri. Păi, eu nu de la români vreau. În anul 2023, statul a plătit 18 milioane despăgubiri, iar pe ei i-a luat Kovesi să îi protejeze şi sunt plătiţi cu zeci de mii de euro. Şi toţi închid ochii, că nu putem să zicem de Kovesi, că vin ăia de la Bruxelles şi ne dau peste mână. Dacă ne e frică, nu o să se rezolve niciodată, toată lumea ridică din umeri, descurcă-te singur dacă te arestează Portocală sau dă cu maşina peste tine. Omul lovit de Macovei a primit vreun leu de la Macovei? Dacă tăcem toţi, se va întâmpla de sute de ori. Eu nu vreau să se întâmple asta nici lui Ciolacu, să înţeleagă aluzia că, dacă nu face ce trebuie, păţeşte ca Ponta, nu vreau să i se întâmple nici lui Ciucă”, a spus fostul premier la România TV.

În timpul emisiunii, Ponta a primit un mesaj din partea procurorului Mircea Negulescu, zis Portocală, pe care l-a citit și l-a arătat spre cameră.

”Uite, mi-a trimis Portocală mesaj: ”Domnule Ponta, te voi acţiona în judecată, eu nu sunt infractor şi nici nemernic.” Ba da, eşti un infractor şi un nemernic şi abia aştept să te văd în faţa instanţei. Vreau să se termine treaba asta cu tine în puşcărie. Acest infractor, dacă nu a păţit nimic, prinde tupeu. Uite, mă ameninţă. Abia aştept să ne vedem în instanţă. Bine, dacă vrea, ne vedem şi la el, la Ploieşti, ca el e interlop. Eu am fost crescut la Gara de Nord, dar pe mine m-au învăţat părinţii, am umblat prin lume, dar dacă vrea, vin şi la el la Ploieşti, ne batem la el pe stradă”, a spus Ponta.

 

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: