Comunitate

Primarul Timișoarei vrea rețea regională de piste de biciclete

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, îi provoacă pe colegii săi din localităţile periurbane să participe la realizarea unei reţele regionale de piste de biciclete. „Promovăm folosirea bicicletei”, spune edilul-şef, care prezintă ideea după cea a unei „autostrăzi” cicliste care să traverseze capitala Banatului.

Autostrăzi, reţele regionale interconectate, toate pentru biciclete, acestea sunt promovate de Nicolae Robu, pe un subiect care „prinde” tot mai mult la electori. El a lansat ideea unei reţele regionale de piste ciclo, apelând la buna înţelegere a primarilor din regiune, indiferent de apartenenţa lor politică. Nu se ştie de unde ar veni bani, dar liderul PNL Timiş spune că nu aşteaptă pentru bani guvernamentali, merge înainte cu fonduri proprii.

„Vrem să facem reţele regionale de piste de biciclete, cine vrea în proiect, ne propunem ca pe 30 de km să existe conectivitate, cu aportul fiec unităţi administrative. Să vedem dacă putem obţine fonduri. Le vom face din resurse proprii, dacă nu vor apărea oportunități de finanțare din alte surse. Este un proiect prea important, eu am vorbit cu mai mulți colegi primari. Eu nu țin cont de apartenența politică a lor. Cine vrea să intre în proiect va fi binevenit. Am fi dorit să accesăm fonduri europene, ne-am pregătit să aplicăm din postura de Pol de creștere, ca asociație, dar nu era eligibilă o astfel de finanțare”, a declarat Robu.
Primarul Timişoarei nu a uitat să amintească despre iniţiativa a ceea ce a intitulat „autostrada” bicicletelor, dar nu a spus niciun cuvânt despre soarta pistei de bicilete de pe malul Begăi, care în curând e în pericol să rămână a nimănui. Oricum transportul pe două roţi a devenit o prioritate pentru Robu.

„Promovăm folosirea bicicletei, avem şi autostrada pentru biciclişti, să vedem când ne dau specialiştii autostrada. Eu nu vreau conţinut fără formă”, a mai subliniat Robu

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: