Justiție

Procesul lui Dragnea, ca și amânat

Liviu Dragnea ar fi trebuit să fie judecat luni, 3 decembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are programat, dar cel mai probabil procesul va fi amânat, așa cum s-a întâmplat cu toate celelalte procese, după ce liderul PSD a contestat tragerea la sorți a completurilor de cinci judecători.

De altfel, săptămâna trecută, instanţa supremă a anunţat că există un blocaj în funcţionarea completurilor de cinci judecători, care nu-şi pot desfăşura activitatea.

Majoritatea magistraţilor de la ICCJ s-a exprimat în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie, completurile de cinci judecători să acorde noi termene de judecată pentru ianuarie 2019.

Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

În prima instanță, Dragnea fusese condamnat la trei ani și șase luni cu executare. (A.A.)

update: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni să amâne pentru luna ianuarie 25 de dosare aflate pe rolul completurilor de 5 judecători, printre care şi cele în care sunt judecaţi, între alţii, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc şi Tudor Chiuariu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: