Politică

PSD il vrea pe Citu in afara Guvernului

Motiunea simpla impotriva ministrului de Finante, Florin Citu, intitulata "Guvernare PNL-numele tau este austeritate", a fost adoptata luni in Senat cu 59 de voturi pentru, 56 impotriva si doua abtineri.

Dupa vot, Florin Citu a declarat ca daca PNL ii cere demisia si-o va da, dar, in opinia sa, motiunea "nu a venit cu nimic serios".

De precizat este insa ca ministrul de Finante nu este obligat sa demisioneze si nici nu trebuie demis dupa adoptarea motiunii simple. Spre deosebire de motiunea de cenzura, care duce la caderea Guvernului daca este adoptata, cea simpla este doar un avertisment politic, iar Guvernul nu are obligatia sa o respecte.

Premierul Ludovic Orban a tinut sa precizeze, dupa ce Senatul a adoptat motiunea simpla impotriva ministrului de Finante, ca este foarte multumit de colaborarea cu acesta.

"Sunt foarte multumit de colaborarea cu Florin Citu si nu voi lua nici decizie cu privire la dansul", a spus Orban.

Totodata, premierul a criticat faptul ca motiunea simpla a fost initiata chiar de catre "cei care au facut praf bugetul".

Florin Citu a declarat in cadrul dezbaterii ca textul motiunii vorbeste despre ceea ce s-a intamplat in timpul guvernarii PSD si incearca sa mascheze situatia jalnica in care se afla Romania.

Florin Citu a spus insa ca va demonta cateva din "aberatiile" cuprinse in motiune, din respect pentru Parlament.

In replica, senatorul PSD Radu Oprea i-a spus lui Florin Citu ca motiunea simpla este despre el, precizand ca ministrul de Finante trebuie demis din cauza ideilor introduse in programul de guvernare.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: