Politică

PSD se opune creșterii vârstei de pensionare în România

PSD se opune creșterii vârstei de pensionare a salariaților din România în condițiile în care nu se discută despre acest lucru.

PSD a anunțat, marți, într-un comunicat semnat de secretarul general al partidului, Paul Stănescu, faptul că social-democrații se opun creșterii vârstei de pensionare în România. 

”Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din cine știe ce motive politice, și la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susține o astfel de măsură” - se arată în mesajul partidului aflat la guvernare cu PNL și UDMR.

Comunicatul PSD vine, însă, fără să existe vreun semnal public recent al liberalilor că ar intenționa să mărească vârsta la care românii se pot pensiona.

Discuții pe această temă au existat la începutul anului 2022, când PNL a cerut în coaliție ca românii să aibă şi posibilitatea să rămână în câmpul muncii până la 70 de ani, dacă doresc.

”În acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. Scopul nostru, și aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat”. - a transmis, acum, Paul Stănescu.

Țara noastră s-a angajat în fața Comisiei Europene să facă o reformă a pensiilor publice, până în 2023.

Vizualizări: 35

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: