Administrație

Regatul Unit va impune o taxă de intrare în țară

Autorătățile din Regatul Unit au anunţat, joi, că vor lansa, începând din toamnă, un nou sistem de autorizaţii de călătorie electronice, informează AFP.

Primii care vor trebui să respecte noile reguli vor fi cetățenii din Qatar. Începând cu octombrie 2023 vor trebui să ceară în avans o autorizaţie de călătorie electronică (ETA) online, înainte de a intra pe teritoriul Regatului Unit, potrivit noului program detaliat într-un comunicat al guvernului.

Iar din februarie, vor avea nevoie de acest permis și turiștii din Bahrain, Iordania, Kuwait, Oman, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Sistemul va fi extins până la sfârşitul lui 2024 pentru toţi călătorii ce pot veni în Regatul Unit fără vize sau statut de imigraţie, după modelul a ceea ce există pentru a putea călători în SUA.

La ora actuală, călătorii care vin din majoritatea ţărilor europene, din SUA şi din Australia nu au nevoie de nicio autorizaţie pentru a merge în Regatul Unit, însă acest lucru se va schimba de anul viitor.

Guvernul de la Londra încă nu a stabilit cât va costa autorizația, dar precizează că suma va fi în concordanță cu alte permise internaționale similare și fiecare persoană va putea efectua mai multe călătorii în cei doi ani de valabilitate.

Vizualizări: 35

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: