Politică

Renate Weber va demisiona, iar Cristian Diaconescu se pregătește pentru funcția de Avocat al poporului

Deputatul PNL Florin Roman a anuntat, miercuri seara, ca Renate Weber ar urma sa demisioneze din functia de Avocat al Poporului. Roman face apel catre parlamentarii din coalitia de dreapta pentru a convoca o noua sesiunea a Parlamentului astfel incat sa fie ales un nou Avocat al Poporului.

„Cu toată agitatia din ultima vreme, am omis să fac un anunț cu adevarat important, unul cu greutate: Distinsa doamna Renate Weber se pregătește să plece acasă!  Gata! Ne-a fascinat destul cu prezența diafana, cu vorbele mieroase și cu asa-zisa iubire față de țară si compatrioți.

 
Doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, aceasta neinduplecata ‘luptatoare’ pentru drepturile si libertatile cetatenilor romani trebuie sa plece. V-am spus…o doamnă! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm și de aceea nu putem să îi mai stăm în cale. Mai ales că nici nu stim ca doamna a măcelărit justiția și nici nu a fost unealta politică a PSD! Eh, vor zice unii…’astea au fost doar vorbe rautacioase’.

V-am dat și cel mai important argument… am înțeles că doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm.

Surse din conducerea PNL au anuntat in decembrie ca fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu este luat in calcul pentru functia de Avocat al Poporului dupa ce Renate Weber va fi schimbata de pe aceasta pozitie. Cristian Diaconescu a candidat pentru un post de senator pe listele PMP Bucuresti, insa acest partid nu a reusit sa atinga pragul de intrare in Parlament. Insa PMP a avut in Bucuresti peste 12%.

Cristian Diaconescu a fost deja vehiculat pentru a conduce Avocatul Poporului de catre prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, in luna iunie a acestui an. „Noi daca vorbim de o varianta pe care am imbratisa-o in orice moment e modelul Cristian Diaconescu”, a spus atunci Rares Bogdan, la Digi24.

Un alt nume luat in considerare este cel al Anei Birchall. „Sunt doi oameni exceptionali care ar fi excelenti ca Avocat al Poporului”, spunea atunci Rares Bogdan.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: