Politică

România este pregătită să ofere asistență Marocului

Cutremurul de sâmbtă din Maroc este unul dintre cele puternice seisme care au lovit regatul până acum.

Autorităţile române sunt în contact strâns cu omologii din Maroc şi sunt gata să ofere asistenţă, după cutremurul care a devastat țara africană, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

"În urma cutremurului devastator din Maroc, autorităţile române sunt în contact strâns cu autorităţile marocane şi sunt gata să ofere asistenţă.

Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familii îndoliate şi către salvatorii curajoşi care lucrează împotriva cronometrului", a scris prim-ministrul României, într-o postare pe Twitter.

Cel puţin 1000 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un puternic cutremur care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând pagube enorme şi semănând panică la Marrakech, celebră destinaţie turistică, şi în mai multe alte oraşe, potrivit unui nou bilanţ oficial citat de AFP.

Centrul naţional pentru cercetare ştiinţifică şi tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat că seismul a fost de magnitudinea de 7 pe scara Richter, iar epicentrul său a fost localizat în provincia Al-Haouz, la sud-vest de oraşul Marrakech, destinaţie foarte populară printre turiştii străini.

 

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: