Comunitate

Românii nevoiași vor primi bani pentru apă şi canalizare

Un sfert din populația României nu are acces la rețeaua publică de apă şi canalizare, iar asta înseamnă igienă precară și risc de îmbolnăvire.

În acest sens România va primi ajutor de la Uniunea Europeană, care  pune la dispoziţie aproape 900 de milioane de lei pentru conectarea la rețea a familiilor nevoiașe.

Programul „Prima conectare la sistemul public de apă și canalizare” are ca țintă familiile cu venituri mici care nu şi-au permis luxul racordării la reţeaua publică.

Programul derulat de Administraţia Fondului de Mediu presupune că nevoiașii al căror venit pe membru de familie este mai mic de 1900 de lei lunar să fie racordaţi cu bani europeni. Suma alocată fiecărei gospodării este de 1.900 de euro.

Statisticile oficiale arată că 26% din populația României nu are acces la sistemul public de apă și canalizare. Cel mai rău stau județele din nordul Moldovei, Muntenia şi Oltenia unde sunt peste 3 milioane de oameni care cară apă din fântână sau de la râu.

Cele 900 de milioane de lei alocate programului „Prima conectare” vor putea fi accesate de companiile de utilităţi publice. În parteneriat cu primăriile, acestea trebuie să identifice gospodăriile care îndeplinesc condițiile și să execute apoi lucrările.

Vizualizări: 49

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: