Comunitate

Scandal după examenul de Rezidențiat

Sute de rezidenţi au rămas fără loc în urma concursului de intrare în Rezidenţiat organizat în sesiune extraordinară la data de 14 mai.

Ei susţin că, deşi au promovat concursul, nu vor avea putea profesa. În replică, Ministerul Sănătăţii arată că, în această sesiune extraordinară, punctajul minim acceptat a fost mult inferior faţă de sesiunea de rezidenţiat din toamnă şi că buna pregătire a tinerilor medici admişi în rezidenţiat este esenţială pentru asigurarea unei asistenţe medicale de calitate în viitor.

Astfel, la sesiunea extraordinară au fost 628 de locuri şi posturi libere rămase din sesiunea din noiembrie 2022. La concurs s-au înscris 962 de candidaţi şi au promovat 863. Între aceste locuri şi cele 628 libere a rămas o diferenţă de 235 de medici care au promovat concursul, dar care nu au loc.

Reprezentanţii Medicilor Rezidenţi spun că ar trebui aşteptate rezultatele repartiţiei locurilor disponibile, care va avea loc marţi, 23 mai, pentru a vedea exact câte locuri se ocupă, iar candidaţii care nu vor prinde specializarea dorită să se concentreze pe rezidenţiatul din toamnă, rămânând astfel locuri libere pentru cei care acum nu au loc.

Pe de altă parte, ar trebui, în opinia reprezentanţilor rezidenţilor, să se lucreze la sesiunile regulate ale concursului astfel încât să existe mai multe posturi pentru medicii rezidenţi.

Ministerul Sănătăţii a precizat că, în această sesiune extraordinară, punctajul minim acceptat a fost mult inferior faţă de sesiunea de rezidenţiat din toamnă şi că buna pregătire a tinerilor medici admişi în rezidenţiat este esenţială pentru asigurarea unei asistenţe medicale de calitate în viitor.

Repartiţia candidaţilor va avea loc marţi, 23 mai 2023. În functie de opţiunile candidaţilor, marţi se va cunoaşte gradul de ocupare a celor 628 de locuri şi posturi  rămase neocupate în sesiunea din noiembrie 2022 a Concursului de admitere în Rezidenţiat.

Vizualizări: 36

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: